Καταγγελίες για ρατσισμό κατά της TeslaΕκατοντάδες εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Tesla κοντά στο Σαν Φρανσίσκο κατηγορούν την εταιρεία για ρατσισμό με αποτέλεσμα η πολιτεία της Καλιφόρνια να μηνύσει την εταιρεία του Ελον Μασκ.

«Εκατοντάδες καταγγελίες από εργαζομένους για παρενόχληση εγχρώμων υπαλλήλων στο εργοστάσιο της Tesla στον κόλπο του Σαν Φρανσίσκο, μας οδήγησαν στην υποβολή της μήνυσης» , λέει ο Κέβιν Κις,διευθυντής της Υπηρεσίας Απασχόλησης και Στέγασης της πολιτείας της Καλιφόρνια.

Ο Όουεν Ντίαζ  είναι Αφροαμερικανός και εργάστηκε ως χειριστής ανελκυστήρων στα κεντρικά γραφεία της Tesla στο Φρεμόντ, το 2015. Λέει για τους συναδέλφους του τότε: «Μου φώναζαν νέγρο πάτα το κουμπί για το ασανσέρ. Όταν παραπονέθηκα στους ανωτέρους για τις προσβολές, με ανακήρυξαν νούμερο ένα εχθρό».

Μετά από εννέα μήνες ρατσιστικής κακοποίησης, ο Ντίαζ εγκατέλειψε ζητώντας αποζημίωση από την αυτοκινητοβιομηχανία ,ύψους 101 εκατομμυρίων δολαρίων.

Τελικά ο Ντίαζ κέρδισε στο δικαστήριο αποζημίωση …137 εκατομμύρια δολάρια.

Το γεγονός ότι ο Όουεν δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση στο εργοστάσιο της Tesla, το οποίο έχει 10.000 υπαλλήλους, αποδεικνύεται από άλλες αγωγές των τελευταίων εβδομάδων: περισσότερες από έξι γυναίκες – νυν και πρώην υπάλληλοι της Tesla – έχουν καταθέσει άλλη μήνυση, υποστηρίζοντας ότι η εταιρεία δεν έχει λάβει επαρκή μέτρα για να τις προστατεύσει από σεξουαλική παρενόχληση.

Η αυτοκινητοβιομηχανία αντέδρασε τονιζοντας ότι «η επίθεση σε μια εταιρεία όπως η Tesla, η οποία έχει κάνει τόσο καλό για την Καλιφόρνια, δεν θα πρέπει να είναι ο πρωταρχικός στόχος μιας κυβερνητικής υπηρεσίας».

Resource connection

Περί blogadmin 52 Άρθρα
Με λένε Νανά Μαρκαντωνάκη και ειμαι δημοσιογράφος και εκδότης στο masterd.gr. Ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία τα τελευταία χρόνια και έχω και πτυχία στην Διοίκηση Επιχειρήσεων

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*