Παρατείνεται για έναν μήνα το lockdown στο Σίδνεϊ


Στην Αυστραλία, το lockdown στο Σίδνεϊ, που άρχισε πριν από δύο μήνες, παρατάθηκε σήμερα για έναν μήνα, καθώς η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας επιχειρεί να σταματήσει την αναζωπύρωση της πανδημίας λόγω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Δέλτα.

«Δυστυχώς ο αριθμός των κρουσμάτων δεν σταματά να αυξάνεται», δήλωσε η πρωθυπουργός της πολιτείας της Νέας Νότιας Ουαλίας Γκλάντις Μπερετζικλιάν, η οποία παραδέχεθηκε πως χρειάστηκε να πάρει μια «δύσκολη» απόφαση.

Αφού είχε καταγράψει μικρό αριθμό μολύνσεων από την αρχή της πανδημίας, το Σίδνεϊ καταγράφει τώρα περισσότερα από 600 κρούσματα την ημέρα.

Το απαγορευτικό θα παραμείνει σε ισχύ σε όλη την πόλη μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Οι κάτοικοι, που ζουν στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο, θα πρέπει να τηρούν νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας και δεν θα μπορούν να βγαίνουν παρά μόνο μία ώρα την ημέρα για σωματική άσκηση.

Περίπου 1.000 στρατιωτικοί έχουν αναπτυχθεί για να βοηθήσουν την αστυνομία να επιβάλει τα μέτρα, που όλο και περισσότεροι κάτοικοι επιχειρούν να παραβιάσουν.

Καθώς ο αριθμός των θανάτων δεν σταματά να αυξάνεται και ο ιός διαδίδεται και σε άλλες περιφέρειες της χώρας, η Αυστραλία βιάζεται να εμβολιασει όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους.

Μέχρι τώρα, μόλις το 30% του πληθυσμού έχει κάνει δύο δόσεις εμβολίου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

Resource connection

Περί blogadmin 52 Άρθρα
Με λένε Νανά Μαρκαντωνάκη και ειμαι δημοσιογράφος και εκδότης στο masterd.gr. Ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία τα τελευταία χρόνια και έχω και πτυχία στην Διοίκηση Επιχειρήσεων

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*