Κερατέα: Νέα πυρκαγιά τα ξημερώματα στο Δασκαλειό


Μια νέα πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 02:00 τα ξημερώματα, ανάμεσα σε οικοπεδικούς χώρους, στο Δασκαλειό της Κερατέας, ενώ έφτασε και πολύ κοντά σε σπίτια, λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή. Ωστόσο, σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, Δημήτρη Λουκά, ενώ δόθηκε εντολή εκκένωσης για τη παραλία στο Δασκαλειό, τελικά δεν χρειάστηκε καθώς η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο. 

Στο σημείο έσπευσαν επίγειες δυνάμεις με 27 πυροσβέστες και 12 οχήματα, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά στις 04:30 δεν είχε ενεργό μέτωπο, καθώς βοήθησαν και οι Πυροσβεστικοί κρουνοί  που υπάρχουν στην περιοχή. Διεκόπη επίσης από την ΕΛΑΣ και η κυκλοφορία στη Λεωφόρο Λαυρίου και Ανω Δασκαλειού και στην επαρχιακή οδό Κερατέας Κακιάς Θάλασσας και Μακεδονίας. .

Την ίδια στιγμή, βίντεο που κυκλοφόρησαν  στο διαδίκτυο, αλλά και μαρτυρίες ανθρώπων που βρέθηκαν στο σημείο, ανέφεραν ότι υπήρξε χρήση φωτοβολίδων, κάτι που επιβεβαίωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και ο δήμαρχος, κάνοντας λόγοι για εμπρησμό. 

«Σύμφωνα με μαρτυρίες και βίντεο που τράβηξαν κάτι παιδιά, κοντά στη παραλία έπεσαν από πιστόλι φωτοβολίδων μια φωτοβολίδα κόκκινη και μια κίτρινη. Είχε πολύ δυνατό άνεμο με αποτέλεσμα να επεκταθεί η φωτιά. Τα παιδιά πήραν τηλέφωνο τη Πυροσβεστική και εμένα. Εγώ έφτασα στο σημείο 02.20 τα ξημερώματα και ήταν κάτι απερίγραπτο. Οι φλόγες είχαν περικυκλώσει τα σπίτια αλλά περιμετρικά υπήρχαν δρόμοι όπου αναπτύχθηκαν τα οχήματα της Πυροσβεστικής και επιχείρησαν άμεσα», είπε ο δήμαρχος,. 





Supply hyperlink

Περί blogadmin 52 Άρθρα
Με λένε Νανά Μαρκαντωνάκη και ειμαι δημοσιογράφος και εκδότης στο masterd.gr. Ασχολούμαι με τη δημοσιογραφία τα τελευταία χρόνια και έχω και πτυχία στην Διοίκηση Επιχειρήσεων

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*